×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder novosti/posjeta-djece is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder novosti/posjeta-djece is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.   Dana 13.05.2016. u 9.30h u posjetu vatrogasnoj postrojbi DVD-a Stružec došli su učenici Područne škole Stružec u pratnji svojih učiteljica.

Po njihovom dolasku pozdravio ih je Predsjednik Josip Šambar, poželio im dobrodošlicu, ugodan boravak i zabavu, te napomenuo kako se svi iznimno veselimo njihovoj posjeti.

Željeli smo djeci pokazati vatrogasna vozila i tehniku, te ih pobliže upoznati s vatrogastvom, vatrogascima i poslu koji obavljaju.

Već pri samom dolasku djeca su bila vidno uzbuđena i nestrpljiva pogledati vozila i njihovu opremu.

Tijekom obilaska i pokazivanja vozila postavili smo djeci par pitanja vezana za vatrogastvo i moramo priznati da su pokazali zavidno znanje, poznavanje i prilično zanimljivo razmišljanje o vatrogascima općenito.

Djeci smo osim vatrogasne opreme pripremili i malu vježbovnu prezentaciju gašenja požara vodom, pjenom i prahom, te im na jednostavan i njima shvatljiv način ukratko objasnili što su na navedenoj prezentaciji vidjeli, te kako koje sredstvo djeluje.

Nije to naravno bio kraj njihovoj znatiželji, pa su morali isprobati i zaštitne jakne, kacige i rukavice. Veselju nije bilo kraja.

 

Želimo zahvaliti učiteljicama Područne škole Stružec, Ružici Bertolan i Snježani Elez na suradnji i nadamo se da su djeca otišla bogatija novim saznanjima i iskustvom i truditi ćemo se da se ovakva suradnja i dalje nastavi.

Veseli nas pomisao da smo barem kod nekolicine djece potaknuli na razmišljanje o ovom prije svega humanom poslu. Jednoga dana možda baš netko od ove djece postane vatrogasac!

"Vatru gasi, brata spasi"

 {gallery}novosti/posjeta-djece{/gallery}